Οι θεραπευτικές επιδράσεις των δασών

my village

«Πολλοί άνθρωποι», αναφέρει η Dr Eeva Karjalainen από το φιλανδικό ινστιτούτο δασικών ερευνών «αισθάνονται ήρεμα και όμορφα όταν βρίσκονται έξω στη φύση. Αλλά δεν είναι γνωστό το ότι υπάρχουν επιστημονικά στοιχεία για τις θεραπευτικές επιδράσεις της φύσης».

Τα δάση – καθώς και άλλες φυσικές, πράσινες τοποθεσίες – μπορούν να μειώσουν το στρες, να βελτιώσουν τη διάθεση, να μειώσουν το θυμό και να αυξήσουν τη χαρά. Οι εξορμήσεις στα δάση μπορούν επίσης να δυναμώσουν το ανοσοποιητικό σύστημα με την αύξηση της δραστηριότητας και του αριθμού των κυττάρων-φονιάδων που καταστρέφουν τα καρκινικά κύτταρα.

Πολλές έρευνες δείχνουν ότι μετά από στρεσογόνες καταστάσεις, οι άνθρωποι αναρρώνουν πιο γρήγορα και καλύτερα στα φυσικά περιβάλλοντα παρά σε αστικές τοποθεσίες. Η πίεση του αίματος, ο καρδιακός ρυθμός, η μυϊκή ένταση και τα επίπεδα τον «ορμονών του στρες» μειώνονται πιο γρήγορα σε φυσικές τοποθεσίες. Η κατάθλιψη, ο θυμός και τα νεύρα μειώνονται στα πράσινα περιβάλλοντα.

Επίσης, τα περισσότερα από τα πιο κοινά συνταγογραφούμενα φάρμακα περιλαμβάνουν συστατικά τα οποία αντλούνται από τη φύση- όπως για παράδειγμα το Taxol που χρησιμοποιείται στον καρκίνο του στήθους.

Μεταφρασμένο-Προσαρμοσμένο από:
USDA Forest Service, Pacific Northwest Research Station (2010, July 23). The healing effects of forests. ScienceDaily. Retrieved July 26, 2010, from http://www.sciencedaily.com­ /releases/2010/07/100723161221.htm

earthsos.gr/earthsos.blogspot.com

2 Comments Add yours

  1. Dokimos says:

    Opote me epishmothta epibebaiwnoume ola touta pou niwthoume kathe fora pou briskomaste sta dash k tous loggous :)Na ypothesw oti einai enas tropos na mas peis oti fetos oi diakopes su perilambanoun bouno k oxi thalassa?! :)))

    Like

  2. satel444 says:

    Γεια σου Δόκιμε. Ευτυχώς περιλαμβάνουν και τα δύο οι διακοπές μου! Να σαι καλά και καλό Αύγουστο!

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s